United Kingdom
Milton Park.

Located on a large green belt in Surrey, the project included the replacement of the out-dated and inefficient office buildings with a single new office building on the large green site. The main vision leading the design was to consolidate the existing buildings on site into a single two-storey modern office space. Part of the Client’s vision was to design the building in line with the building energy efficiency demands relating to the current legislation.

Built within a historic landscape surrounded by greenery, the building was designed to have a multi-aspect outlook from the internal office spaces. Creating a unique working atmosphere for its inhabitants. The main entrance into the building is represented via a large atrium space leading to a warm reception entrance and a white main staircase finished to compliment the white floor finish.

A series of passive design strategies allowed for the mitigation of on-site renewable energy generation. This will also ensure that the building can perform at a higher energy efficiency level in the future if required. The future proofing design included the use of in-situ cast concrete floor and clerestory glazing in the design.





Projects

Culture
Civil
Offices and Headquarters
Transport and Infrastructure
Health and Education
Industrial and Research
Industrial Design
Hospitality and Leisure
Mixed Use
Residential
Retail
Urban Design
Recently Completed
Under Construction


© Copyright 2007-2019 EBLANA ASSOCIATES. All Rights Reserved. |  
Privacy